top of page

Walk and talk

Naturen är en fantastisk plats för lugn och ro, kreativitet och hoppfullhet. Det finns en styrka och stabilitet i skogen och när vi inte har möjlighet att inkludera naturen i vårt dagliga liv så mår vi helt enkelt inte lika gott. Forskning visar att en stund i naturen kan göra oss mer kreativa, stärka vårt immunförsvar, och sänka vårt blodtryck.

 

”I vårt samhälle kan det se ut som om naturen är en lyx eller en konsumtionsvara, snarare än själva förutsättningen för vår existens. Men vi är lika beroende av naturen för vår överlevnad idag som tidigare”, skriver Statens folkhälsoinstitut i en sammanställning av aktuell forskning kring naturens hälsoeffekter.

 

Välkommen på samtalsterapi till Terapistugan en mil utanför Borås där du själv väljer var du vill ha ditt samtal. Kanske passar en promenad dig bättre än fåtöljen inne i stugan? Eller önskar du sitta på en sten vid vattnet eller på en stubbe i skogen? Du väljer…

Klicka och läs mer i följande artiklar:

• Damernas Värld – Naturen gör dig lycklig

• Undersökning om naturens positiva effekter på hälsan

• SvD – Naturen minskar stressen

"Det anses som ett mirakel att gå på vatten och sväva i luften. Jag tycker att det verkliga miraklet är att gå på jorden"

/Thich Nhat Hahn

Helene 10.jpg
bottom of page